Васко Стојков, адвокатот на Љупчо Палевски, главниот осомничен за убиството на Вања Горчевска (14) од Скопје, во телефонски разговор за Телма изјавил дека „не знаел дека тој е одговорен за убиството на девојчето“.

Тој додаде дека Палевски го замолил да го однесе во Белград на испитување бидејќи немал возило.

Претходно медиумите објавија дека тој бил со осомничениот кога избегал од земјата.

„Тој ме замоли да го однесам во Белград бидејќи немаше возило и не можел да најде нотар да му го преведе возилото. Немав врска со ова. Знам дека требаше да оди во Белград, ми рече дека има закажано прегледи. Му реков дека ќе го однесам, не знаев ништо за убиството“, изјави Стојков.

Тој истакна дека се вратил во Скопје, а Палевски останал во Белград.

„Тој остана во Белград бидејќи следниот ден требаше да оди на прегледи и рече дека ќе се врати ако е се во ред. Ако не, рече дека ќе оди во Истанбул. Кога се вратив, полицијата прво ме претресе и ме испраша, а потоа им кажав се“, вели адвокатот Стојков.

Кога сфатил за што е осомничен Палевски, адвокатот Стојков му испратил порака да се врати и да даде изјава бидејќи се работи за сериозна работа.

Но, не сакаше да открие дали и каков одговор добил, рече дека ѝ кажал во полиција, но оттогаш немал никаков контакт со Палевски, кој освен што му бил адвокат во одредени случаи, бил и негов пријател.

Стојков објаснува дека имал добра намера да му помогне.

„Јас сум адвокат и ако нешто знаев сигурно немаше да го кријам тоа“, изјавил Стојков во телефонскиот разговор со Телма.

Може да jа лаjкнете ФБ страницата на ТАТКОВИНА тука


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO