АД ЕСМ на 17.02.2023 година произведе 17.799 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални држави субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 12.063 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 5.736 MWh.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 17.02.2023 година.

Може да jа лаjкнете ФБ страницата на ТАТКОВИНА тука


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO