АД ЕСМ на 18.11.2022 година произведе 6.873 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 4.458 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.415 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 3.160 MWh електрична енергија.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 18.11.2022 година.

Може да jа лаjкнете ФБ страницата на ТАТКОВИНА тука


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO