После разните активности на бивишите и сегашните служители на Блгарската Државна Сигурност со Белградско-Московски акцент, на ред се нашите бивши службеници и сегашни на Удба со исто таков соодветен акцент.

Ова би рекол дека се вика Параполициско, подземно Свиждање на истоветните службеници и колеги на двете служби.

Во минатите 70 години, немате претстава какви анти-бугарски оддели и македонистички оддели спичкале толкави пари во двете земји, ангажирале тооолку многу човечки капацитет и капитал да е фактички невозможно да се дистанцираме од нивните услуги.

Па не е можно да сме толку нехумани ем непатриоти да Софија и Скопје откажат од услугите на овие капиталци и подземја.

Овие услуги се даваат да се зголеми рејтингот на поединци и политички партии во договор да им се најдат постизборно те на едни те на други.

Тоа е сериозна државна стратегија на Скопје и Софија.

Мора пламенот да се оддржува да не би згаснале групи поединци кои се направени одма после Втората Светска војна и до денес имаат потрошено стотици милиони долари по разни операции, а богами им се имаат изнајдено на сите партии и политичари во двете земји.

Ако треба ќе бидат ангажирани задграничните службеници од сите земји на Комонвелтот од Лондон –Канада па до Нов Зелна но СЛУЖБА НЕСМЕ ПАСТИ.

Соодветно на тоа Софија ќе одговори заеднички со базата во Белград и Москва кон трулата Македонија што е под управа на Вашингтон.

Така ќе се направи уште една каша и непријателство дијаметрално спротивно од пријателство и добри односи да владите на Скопје и Софија ќе мора првин да се обратат до Службите да ги олеснат непријателствата и да ги вратат на позиција каде што беа.

Тоа е и целта на параполициското подземје ,да си е неопходно и опходно кога треба и по потреба да живее,добро, а не само преживува.

Ова подземје да биде при рака, тука некаде, да се користат привилегиите што ги дава,државата и партијата и опозицијата- Вкупно тоа се неопходните капиталци за нашето збиднување како пријатели или непријатели ..тоа ви е сеедно само да има пари и привилегии.

Така сега би требало службениците на Бугарија да го возвратат ударот со Франц Фердинанд, а ние веројатно да им вратиме со Мирко и Славко во Пловдив.

Дури се коваат проекти и проекции двете страни мора да го бранат своето по сите јавни мрежи и настапи и да ги поткреваат емоциите на разулавениот бесен народ на Македонија и Бугарија.

Само вие греејте се, парите кај нив ќе стигнат од вашите џебови- ДРВА ЕДНИ.

Може да jа лаjкнете ФБ страницата на ТАТКОВИНА тука


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO