Една од трите најголеми музички компании во светот – Warner Music, ги придоби правата на песната на оркестарот „Камчија“ – „Комбајна-вршачка“, попозната како „Васко Жабата“, и направи официјален ремикс, кој е веќе дистрибуиран низ светот. Автори на новата верзија се италијанскиот диџеј Фабрицио Паризи и музичарот и продуцент The Editor.

Warner Music ги презеде правата благодарение на нивните претставници во Бугарија „Орфеус мјузик“, кои се официјален дигитален дистрибутер на оркестарот „Камчија“. Со покажаниот интерес за EDM ремикс на песната да стане радио хит во Европа и ширум светот, „Орфеус мјузик“ веднаш се обраќаат кон Fabrizio Parisi & The Editor со понуда да го направат тоа тие самите. Иако тандемот зад еден од најуспешните електронски проекти во Бугарија успеа целосно да ја трансформира песната за само неколку дена, Warner веќе добил ремикси од различни диџеи и ја програмирал премиерата. Меѓутоа, штом верзијата на Фабрицио стигнала до седиштето на Warner Music , плановите брзо се сменуваат и бугарската понуда беше избрана како фокусна песна меѓу останатите ремикси.

„Откако оваа песна е тотален хит во толку многу држави, беше сосема логично дека ќе и треба официјален ремикс. Не очекувавме предлогот да биде упатен кон нас, што на почетокот не изненади, но работата со голема издавачка куќа како Warner Music е привилегија за нас! Кога нè контактираше Орфеј Мјузик велејќи дека Warner Music сакаат ремикс на Васко Жабата, го направивме она што генерално го правиме со сите ремикси: се апстрахиравме од оригиналната песна и размислувавме како би звучела кога би ја напишале денес. Ремиксот беше испратен по дадениот рок, всушност доцневме, но на наше задоволство очигледно им се допаднало на Warner Music и стигна пораката дека ова ќе биде главниот клупски микс!“, раскажува Паризи за „Телеграф“.

Може да jа лаjкнете ФБ страницата на ТАТКОВИНА тука


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO