Шеснаесетгодишниот охриѓанец Марко Пејчиновски успеа да го заврши своето десетто и најдолго препливување за ова лето долго 64 километри на релација Охрид-Струга-Св. Наум-Охрид.

Со денешното препливување, Марко ќе го исполни ветувањето дадено на почетокот на летото, кога најави 10 препливувања и околу 250 испливани километри.

Бројни охриѓани го пречекаа на Градското пристаниште, кој подвигот го заврши за време од 21 часа 42 минути.

Може да jа лаjкнете ФБ страницата на ТАТКОВИНА тука


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO