Советот на ЕУ ги продолжи за уште една година санкциите воведени од ЕУ како одговор на илегалната анексија на Крим и градот Севастопољ од страна на Руската Федерација.

Рестриктивните мерки кои моментално се во сила првпат беа воведени во јуни 2014 година и вклучуваат забрана за увоз на производи кои потекнуваат од незаконски анектираниот Крим или Севастопољ во ЕУ, како и инфраструктурни или финансиски инвестиции и туристички услуги од незаконски анектираниот Крим или Севастопољ.

Рестриктивните мерки кои моментално се на сила првпат беа воведени во јуни 2014 година и вклучуваат забрана за увоз на производи кои потекнуваат од незаконски анектираниот Крим или Севастопољ во ЕУ.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO