„Колку Владата се држи поблиску до официјалниот бугарски став изразен во документите усвоени во Народното собранието, толку повеќе ги слушаме на Бугарите во нашата земја и во Северна Македонија. Колку поодговорно се однесуваме како земја членка на ЕУ и се придржуваме до принципите на Унијата толку полесно ќе ни биде во политиката и одлуките кон Република Северна Македонија“, вели претседателот на Бугарија, Румен Радев.

Тој вели дека прво треба да го слушне премиерот Кирил Петков на темата за Северна Македонија непрецизирајќи дали ќе го свика Консултативниот совет за национална безбедност за да се расправа за ова прашање како што побара Петков во петокот.

 


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO