Во врска со барањето на Косово за членство во Советот на Европа, министерот за внатрешни работи на Србија, Александар Вулин денеска изјави дека „доколку Приштина стане членка на Советот на Европа, Србија треба да прогласи политичка неутралност, исто како што објави војна“.

Во писмената изјава Вулин наведува дека најавата дека Приштина ќе поднесе барање за членство во Советот на Европа е „прекршување на Вашингтонскиот договор“.

„Доколку Приштина стане членка на Советот на Европа, Србија треба да прогласи политичка неутралност, исто како што објави војна. „Ако веќе не можеме да го избереме непријателот, барем да ги избереме нашите пријатели“, рече Вулин.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO