Претседателот се бира на непосредни избори каде гласаат граѓаните тоа не се договара партиски тоа е невозможно.Тој момент ќе сакам да го дочекам , да бидам жив и здрав, јас а и сите ние што ќе значи афирмација на личност, на граѓанин пред се и како граѓанин без разлика на својата етничка определба да помине кај граѓаните кои што најмалку 50% од Македонците, 50% од Албанците, 50% Србите, Власите, Ромите, Бошњаците и сите кои што живеат во нашата земја би го гласале тој претседател, кажа премиерот Зоран Заев во ворска со најавата на лидерот на ДУИ, Али Ахмети кој рече дека  наредно е  да се избере претседател на држава кој ќе да биде Албанец“

ʺЗа една ваква димензија на политика за Албанец за  претседател навистина ќе го чекам моментот кога граѓанитеќе бидат подготвени да изберат граѓанин кој не е Македонец  да биде претседател на државатаʺ, кажа Заев.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO