Се смета дека во 1969 година Невзат Салим прв сервирал донер во Германија. Тоа се случило за време на уличен фестивал во јужниотдел на земјата. Сега тој жали, што не го патентирал донерот.

За повеќе информации за тоа како се сервира донерот во Турција и Германија, погледнете го ова кратко видео на ʺДојче велеʺ.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO