Можно е службени министри да продолжат во редовна влада. Ова го изјави службениот премиер Стефан Јанев во кулоарите на Парламентот по отворањето на првото заседание на 46-тото Народно собрание.

ʺСилно се надевам да биде формиран работен кабинет. Од дадените изјави, декларации и визии за учество на партиите, потенцирам дека во многу од нив слушнав приоритети и визии поврзани со она што го започна службената влада – приоритети во здравството и образование, потпомање на бизнисот, трошење на јавните средства, судски реформи “, изјави Стефан Јанев.

Според неговите зборови, зајавките кои биле дадени од политичките партии се да биде реализиран дијалог и да биде постигнат консензус.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO