Mинистерот за надворешни работи на Република Северна Македонија, Бујар Османи рече дека државниот врв интензивно се координира за именување на нов амбасадор во Софија.

ʺЖално е што се уште немаме амбасадор во Софија. При крај сме со консултации и координаците на ниво на трите инстутуции, претседател, премиер и Министерство за надворешни работи за да определиме кандидат кој соодветно ќе одговори на мисијатаʺ, истакна Османи.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO