Позицијата на Европаката комисија е многу јасна, од самиот почеток ЕК е многу заинтересирана да види одржување на меѓувладината конференција со вашата земја, како и со Република Албанија, која, всушност, значи почнување преговори со Северна Македонија и Албанија, колку што е можно поскоро,изјави евроамбасадот Дејвид Гир на заедничка прес-конференција со вицепремиерот за европски прашања Никола Димитров.

ʺОд друга страна, процесот на проширување се заснова на заслуги, а мислам дека и двете земји имаат направено многу во контекст на тој процес. Меѓутоа, сега е време да се оди напред, да се прави напредокʺ – рече Гир.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO