Фото: Роjтерс

Германската компанија ʺБајонтехʺ  го зголемува својот производствен капацитет.

Според последните прогнози, до крајот на годината таа ќе биде во состојба да произведе близу 3 милијарди дози од вакцината против Ковид-19.

ʺСе радуваме, што не наидуваме на сериозни технички проблеми и можеме да ги исполниме нарачките според предвидениот рок“, изјави коосновачот на технолошката компанија Угур Шахин. Според податоците од март, ʺБајонтехʺ  и ʺФајзерʺ очекуваа дека ќе произведат околу 2,5 милијарди дози оваа година.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO