Фото: Роjтерс

Третиот бран на пандемијата од коронавирус може да биде најтежкок, предвидува директорот на институтот ʺРоберт Кохʺ, Лотар Вилер:

„Постојат јасни сигнали дека овој бран може значително да ги надмине првите два бранови. Треба да се подготвиме за нагло зголемување на бројот на случаите, можно е повеќе луѓе да боледуваат тешко, болници да бидат преоптоварени и многу луѓе да умрат. Ние сме едвај на почетокот на овој развој и ако не преземеме мерки веднаш, последиците ќе бидат сериозни “.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO