Фото: Роjтерс

Меган Маркл, војвотката од Сасекс, изјави дека не можат да очекуваат од неа да молчи, ако кралското семејство игра активна ролја во распостранувањето на ʺвечни лаги“ за неа и нејзиниот сопруг, принцот Хари.

Во интервју за познатата американска ТВ водителка Опра Винфри, кое ќе биде емитувано во САД во недела, Меган Маркл беше прашана како би се почувствувала кога од кралскиот двор ќе слушнат да зборува за ʺнејзината вистина“.

Војвотката од Сасекс одговорила, дека не можат да очекуваат по се што се случило тие да молчат, со оглед на тоа дека кралското семејство има активна ролја во распостранувањето на лагите.

Меган додадала дека дури и ако тоа доведе до загуба на ʺнешта“, како што се изразила, тогаш многу веќе било загубено.

Бакингемската палата спроведува истражуве на тврдењата, дека Меган тормозела персонал на кралското семејство. ʺТајмс“ пишува дека било направено оплакување во октомври 2018 година, откако Меган и Хари го напуштиле дворецот Кенсигтон во мај истата година.

Има истечена информација дека Меган протерала двајца лични асистенти од домаќинството и нанела ʺморална траума“ на трети.

Војводата и војвотката од Сасекс ја прекратија својата ролја како високи членови на кралското семејство во март 2020 година и сега живеат во Калифорнија.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO