Скоро една година целиот свет е завладеан од пандемијата од коронавирус, која драстично го смени животот на луѓето, со строги ограничувања за патувања и социјален живот , драстичен пад на економијата но и со надеж, дека сето ова брзо ќе се надмине.

Во влевањето на оптимизам и позитивизам во целата оваа ситуација се вклучија многу музичари и уметници. Се сеќаваме на песната на Александа и Дац-Корона чао, која постигна исклучителен успех на целиот Балкан со скоро 4.5 милиони влегувања на Youtube.

ТАКОВИНА ви споделува песна на тема коронавирус во исполнение на ʺХор Драгостин Фолк Националʺ од Бугарија.. Музиката и текстот се на Драгостин Стефанов.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO