Има ли начин да се излезе од слепата улица во која попаднаа односите меѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија? Ќе го блокира ли Бугарија почетокот на започнување на преговори на Република Северна Македонија со ЕУ? Историскиот спор ја поставува ли на втор план соработката во другите сфери меѓу двете земји? Целата оваа состојба им оди ли во прилог на официјален Белград и Москва ? За овие и други прашања коментира поранешниот дописник на БНР во Србија и Западен Балкан Николај Крстев во ʺСлободна зона со Георги Коритаров” на ТВ ЕВРОПА.

 


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO