На „Тајмс Сквер“ во Нјујорк се појави „Часовник на смртта на Трамп“, покажувајќи го бројот на смртни случаи на коронавирус во САД. Авторот го обвинува претседателот Трамп за „неактивност“.

Часовникот на смртта е создаден од режисерот Евгениј Јарецки и е поставен на покривот на зградата на Тајмс Сквер.

На веб-страницата со истото име се вели дека Трамп одбил да стори нешто по прашањето на коронавирусот до 16 март. Епидемиолозите рекли дека 60% од луѓето би избегнале смрт ако се преземат превентивни мерки само една недела порано.

Повеќе од 80.000 луѓе починале од ХОВИД-19 во Соединетите држави.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO