Кога вашето дете ќе ги заработи првите пари и си купи сладолед, сторете го следново:

1. Пред да има време да го проба сладоледот, земете го и од него каснете 20%.

2. Додека вашето дете изгледа изненадено, каснете уште 30%. Потоа, дајте му го остатокот од сладоледот и објаснете му дека тоа го прави државата со сите пари што некој ги заработува.

И што ќе се случи со секој сладолед што си го купува за себе. Секој процент од каснувањата може да се намали со барање извештај зошто е потребно толку многу да се гризне.

Ако секој родител го стори тоа, се надевам дека ќе порасне генерација на луѓе во земјата кои ќе разберат дека државата нема свои пари – има само пари од даночни обврзници.

И даночните обврзници не само што можат, туку и мора да внимаваат како владините службеници ги трошат своите пари.

Маргарет Тачер


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO