Во Хрватска вистински хит предизвика веста дека можете да си купите недвижен имот во живописниот Леград за само една куна.

Според информација на Хрватската радио и телевизија, барања доаѓаат од целата земја, како и од некои соседни држави.

Се уточнува дека ова е една од мерките преземени од страна на општинските власти за задржување и привлекување на млади семејства во нивната област.

Услов е купувачите да бидат на возраст под 40 години и да останат во Леград за следните 15 години. За возврат, општината субвенционира купување домови во нивната област од физички лица до максимум 35,000 куни или им дава 25.000 куни за реновирање на постојни изградени такви.

Освен куќи општинска сопственост, во Леград може да се купат градежните објекти за 1 куна.

Градоначалникот на Леград со право потенцира дека општината има најниска стапка на невработеност во округот и таму практично нема невработено лице.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO