Рускиот претседател Владимир Путин призна дека идејата за користење двојник поради неговата безбедност се појави во раните 2000-ти, но тој се откажал. Претседателот го изјави ова во интервју за ТАСС.

„[Идејата] се појави, но јас ги одбив двојниците“, истакна Путин. „Ова беше во најтешкото време на борбата против тероризмот“. Според него, во раните 2000-ти имало предложен дупликат за замена на рускиот лидер на настани на места каде што шефот на државата не е безбеден. Но, Путин никогаш не користел таков метод, јасно е од неговите зборови.

Прашањето дали Путин има двојник, шефот на државата и новинарот Андреј Ваденко, кој го интервјуираше, беше едно од најпопуларните прашања поставени на рускиот лидер на Интернет.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO