Во петок македонскиот уметник Тасим Кадрија ќе отвори изложба во галеријата SPS во Пловдив.

Импресионистичките пејзажи на уметникот ги следат годишните времиња – снегот постепено се топи за да и се даде место на пролетта, потоа во неговите слики летото пука со сета своја раскош, тогаш му дава начин на не помалку бујна од боите на есента и толку незабележливо авторот нè потопи во кругот на природата. Во циклусот на животот.

Тасим Кадрија е македонски уметник, но има повеќе изложби во Бугарија отколку во Република Северна Македонија. Авторот зад себе има изложби во Софија, Варна, Бургас, Смолјан, Пловдив и други градови во земјата.

Изложбата на Тасим Кадрија ќе биде отворена до крајот на ноември во единствената 24-часовна оперативна галерија во Пловдив.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO