Милиони луѓе ширум светот одат на музички фестивали секоја година. Некогаш се сметаше дека тамо се промовира злоупотреба на алкохол и дрога, во комбинација со лоши хигиенски услови и непријатна храна. Но, сега организаторите се повеќе насочени кон благосостојбата и удобноста на публиката.

„Музиката е одлична, едукативна и терапевтска“, вели Марта Пемба од Каталонија, Шпанија.

 


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO