Нишвил џез фест е меѓународен етно-џез фестивал што се одржува во Ниш, Србија веќе 25-та година.

Фестивалот се одржува во август на платото на тврдината Ниш.

Нишвил, познат на феновите на етно-џезот како „Балкан Нешвил“ е најпосетуваниот џез-фестивал во Југоисточна Европа. Постојано ги бранеше европските вредности на мултикултурализмот, трпеливо негувајќи го музичкиот вкус на луѓето. Фестивалот беше прогласен од официјалното издание на ЕУ, списанието „Европската унија“, како „Европско лице на Србија“.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO