Со многу љубов и труд волонтерките од Северна Македонија во изминатите неколку месеци работеа на подготовка, снимање и едитирање на документарен филм за Бугарските занаети.

Во филмот тие на посебен начин ни ја претставуваат убавината на старите занаети, традиции и не враќаат во едно минато време за да се потсетиме на нашите корени.

Прекрасно е кога некој ќе не потсети дека треба да си ги чуваме и негуваме традициите затоа што тие ни се најголемото богатсво!

 

 


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO