Една година по потпишувањето на Договорот за добрососедство меѓу Македонија и Бугарија, потпретседателот на Бугарскиот Културен Клуб-Скопје (БККС) Мирослав Ризински на ТВ Европа, коментира за односите помеѓу Скопје и Софија во иднина. Во продолжение беше коментирано за новосоздадениот Бугарско-Македонски Бизнис Клуб и неговите инициjaтиви за поттикнување на економската соработка меѓу Македонија и Бугарија. Беа засегнати теми за евроатлантските перспективи на Македонија како и за претстојниот референдум за името.

Интервјуто на Мирослав Ризински со водечкиот новинар Николај Лефеджиев за ТВ Европа во целот може да ги погледнете на видеата долу ( прв и втор дел).


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO