Еве што пишува во својот Дневник Крсте П. Мисирков на стр. 27 „Најголемиот македонец на ХХ век“ :

(Книгата е издадена од: ДРЖАВЕН АРХИВ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА и
ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЈА „АРХИВИ“ НА Р. БУГАРИЈА-печатена: Скопjе – Софија – 2008.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO