Македонскиот премиер Зоран Заев најави дека долгот на државата кон економијата ќе достигне до 700 милиони евра.

„Сеуште се прават анализи. Стигнавме до точка од 400 милиони евра. Сепак, не очекуваме долгот на државата кон бизнисот да надмине 700 милиони евра „, истакна тој по бизнис појадок со Сојузот на трговската комора.

Заев потенцира дека секој инвеститор во Македонија, без разлика дали е домашен или странски, ќе добие целосна поддршка и условите за бизнис ќе се применуваат подеднакво за сите.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO