Македонската влада ќе го усвои законот за јазиците, пред локалните избори и со тоа нема да ги загуби гласовите на граѓаните ниту од македонската, ниту од албанската етничка заедница, соопшти премиерот Зоран Заев.

„Едно е сигурно. Владата ќе го усвои законот пред локалните избори, а ако се подготвиме добро, ќе биде одобрен и во Парламентот. Ќе видите како ќе се зголемуваат гласовите на Македонците, Албанците, Турците и Србите „, рече тој по состанокот на Сојузот на Стопанската комора.

Според него, македонскиот народ веќе сака решавање на проблемите.

„Никој не губи ништо, секој има право на еднаквост во нашето општество и да ја чувствува Македонија како своја“, истакна премиерот.

Законот за јазиците, рече Заев, веќе се подготвува во Министерството за правда и се очекува многу брзо да биде доставен на Владата.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO