ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски „ќе ја раздели“ парламентарната група и ќе создаде вкупно 10 нови групи во македонскиот парламент.

Ова го соопшти пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Илија Димовски. Тој прецизираше дека 9 ПГ ќе имаат по петмина пратеници, а една ќе има 6. ВМРО-ДПМНЕ има 51 пратеници во 120-члениот парламент. Според Димовски „разделувањето на групата имало за цел“ да се користат максимално можностите кои ги нуди Правилникот за работа на македонскиот парламент.

Правилникот за работа на секоја ПГ и дава по 15 минути за процедурални и по 3 минути за различни забелешки.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO