Софија ќе има Булевар на бугарските цареви. Најверојатно тоа ќе е во Западниот парк. Ова стана јасно на официјалното претставување на новоформираното Граѓанско здружение „Мрежа за иницијативи и решенија“ во Софија.

Граѓанското здружение МИР не е уште едно граѓанско здружение, тоа е заедницата, која си постави за своја цел и мисија да изгради една вистинска граѓанска мрежа во Бугарија, во која да учествуваат како сите бугарски граѓани, така и останатите граѓански, невладини и гранкови организации, изјавија основачите на граѓанското здружение МИР.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO