Романскиот претседател Клаус Јоханис даде согласност за издигнување на кандидатурата на социјалдемократот Сорин Гриндjану за премиер. Тоа стави крај на несигурноста по победата на левицата на парламентарните избори на 11 декември.

Јоханис потпиша декрет за назначување на 43-годишниот поранешен министер за комуникации за следен премиер на земјата. Сега Гриндjану треба да добие доверба во парламентот.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO