И оваа година „Бугарскиот Божиќ“ jа покажа хуманост и добрината на Бугаринот.
Темата на четиринаесетото издание на „Бугарскиот Божиќ“, кампања 2016/2017 година е „Во поддршка на децата со тешки хронични заболувања“. Од сцената на Народниот театар, каде што по традиција се одржува Завршниот концерт во рамките на иницијативата, истакнати бугарски музичари, танчери, спортисти, актери и новинари, jа поддржуваат благородната кауза посветена на децата во неволја.

Претседателот Росен Плевнелиев, под чие покровителство се одржува кампањата, исто така присуствуваше на традиционалниот хуманитарен спектакл „Бугарскиот Божиќ“. Покрај него концертот присуствуваа патријарх Неофит, како и заменик-претседателот на НС Димитар Главчев.

На концертот учествуваа многу познати бугарски изведувачи.

Рајна Кабаиванска и Веско Ешкенази исто така го поддржаа „Бугарската Божиќ“. Учествуваа Миро, Графот и Викторија Георгиева, Николина Чак’рдъкова, Веселин Маринов, Луси Дjаковска и AVA, Ненчо Балабанов, Крис, Преслава, Бон-Бон“, Ла Ти Да и деца од музичкото училиште“ Љубомир Пипков „…

Атлетичарката Мирела Демирева – спортист на годината за 2016 година, Кубрат и Tервел Пулеви, академик Александар Балкански и неговите тројца внуци, Алфредо Торес и неговото големо семејство, Ирина Тенчева и Иван Христов со нивните деца, продуцентот Меги Халваджиjан и неговиот внук Еди, исто ќе се меѓу застапниците кои ќе повикаат за емпатија кон судбината на децата во неволја.

 


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO