Реформистичкиот блок во Бугарија jа промени својата одлука и го враќа мандатот веднаш, ако во понеделникот го добијат од претседателот Плевнелиев. Парламентарната група на блокот заседава во моментов и треба да излезе со одлука кој од нив ќе добие мандатот од претседателот.

Реформаторите планираа да разговараат со ГЕРБ за поддршка. Ако не ја добијат, ке вратат мандатот и нема да се обидат да направат влада.

Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO