Ако одите уште подалеку границите ќе бидат отворени, имајте го ова на ум. Така турскиот претседател Реџеп Ердоган се закани на земјите од ЕУ, откако Европскиот парламент одлучи да jа поддржи резолуција, што ги замрзнува преговорите за членство на Анкара.

„Кога 50 000 бегалци се појавија на Капакуле, вие почнавте да се прашувате „Што ќе правиме кога Турција ќе ги отвори границите?“. Погледнете што, ако продолжите по истиот начин, овие граници ќе се отворат. Треба да сте свесни за тоа“, додаде Ердоган.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO