Буџетот на Бугарија ќе биде на вишок. Тоа изјави министерот за финансии во оставка Владислав Горанов. Запрашан дали е загрижен дека веќе има двајца министри, кои се со обвинувања Горанов одговори со прашањето – „зошто треба да ме импресионира“.

Според него, сепак, ако има нешто што не е во ред, тогаш то треба да се утврди. „Додека се работи по правилата, немам грижи“, категоричен беше Горанов. За тоа дали се чувствува спокоен за себе, министерот за финансии посочи дека не смета дека направил ништо лошо, освен ако некој не докаже поинаку.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO