parizhkata-politsiya-otrekoha-informatsiyata-za-prestrelkata-v-tsentara-na-grada-bilo-e-zvuk-ot-foerverki-15-11-2015-08-58-56По наредба на министерот за внатрешни работи, во Франција ќе бидат затворени четири џамии, поради сомневања дека во нив се проповеда „радикална идеологија“.

Во коминике, Бернар Казњов објаснува дека под маската на религијата, на овие места се одржуваат средби чија цел всушност е промоција на радикализмот.

Не се наведува кои конкретно се џамиите, само се наведува дека тие се во источниот, западниот и северниот дел на Париз.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO