Сега Британците би гласале за останување на нивната страна во Европската унија. Ова покажува нова анкета на BMG, цитирана од „Ројтерс“.

Спомнуваме, на референдумот на 23 јуни околу 52% од Британците гласаа за излез од ЕУ, додека 48% се изјаснија за останување.

Запрашани дали Велика Британија да ја напушти ЕУ или да остане, 45% од анкетираните изразиле желба за останување во Заедницата, додека 43 % се изјасниле за напуштање, а останатите 12 % немаат мислење.

„Тоа е знак не толку дека луѓето се преориентираат кон останување, а дека сега не се толку сигурни дали одлуката за напуштање била правилна“, коментираат од BMG.

Анкетата е спроведена од 19 до 24 октомври меѓу 1 546 Британци.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO