АД ЕСМ на 30.04.2023 година произведе 10.432 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 8.596 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 1.836 MWh.

Во изминатото деноноќие преку ЕСМ Продажба набавени се 1.600 MWh електрична енергија.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 30.04.2023 година.

Може да jа лаjкнете ФБ страницата на ТАТКОВИНА тука


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO