Петте девојчиња од Техеран кои снимија видео како танцуваат и поради тоа беше покрената потера по нив, биле пронајдени и се покајале. Но, нивното видео стана вирално и сега е инспирација за многу други Иранки да се снимаат како танцуваат, иако Иран им забранува на жените јавно да танцуваат. Иако се ставаат во сериозна опасност, младите Иранки со тие видеа покажуваат отворен пркос кон иранскиот режим.

Може да jа лаjкнете ФБ страницата на ТАТКОВИНА тука


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO