Србија е дел од евроинтеграциите, но има добри односи и со Русија, што НАТО го смета за интересно и го набљудува со големо внимание.

Ова го изјави неименуван претставник на НАТО на самитот на Алијансата во Мадрид, посочувајќи дека НАТО ја почитува воената неутралност на Србија.

На НАТО му е интересно што Србија е дел од евроинтеграциите, но и дека има добри односи со Русија и тоа го набљудува со големо внимание.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO