На 11 септември 2001 година, Бугаринот Божидар Јанев од непосредна близина виде како патнички авион удира во јужната кула на Светскиот трговски центар во Њујорк. Тој прави неколку фотографии пред таа да се струполи и тој да се најде затрупан во прашина и остатоци. Тој успева сам да излезе од урнатините, а потоа да им помогне на непознати луѓе на улицата.

На што се сеќава Божидар Јанев од тој ден, можете да го погледнете на краткото видео на ʺСлободна Европа“.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO