Со призив политичарите од двете земја да се вратат кон Договорот за пријателство, добрососедство и соработка од 1 август 2017 година помеѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија, заврши денешниот разговор со доц. Стефан Дечев во етерот на предавањето на Радио Благоевград  ʺИзгреј зора“. Разговорot се одржа точно 4 години по потпишувањето на договорот во услови на призиви и од двете страни на границата за негово ревидирање.

Можете да слушнете што друго кажаа Валентин Дишев и доц. Стефан Дечев на аудио фајлот ТУКА.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO