Фото: Роjтерс

Електричниот камион Tesla Semi се очекува да започне да се произведува многу скоро по последни проверки во фабриката, соопшти денес американскиот новинарски сајт за електричниот транспорт Electrek.

Повикувајќи се на извори запознати со прашањето, Electrek посочува дека производствената линија на двужечкиот мост и општата монтажна линија се предмет на конечно отстранување на грешки во софтверот пред да започне производството. Тоа значи дека електричниот камион Tesla Semi изгледа подготвен за производство.

Tesla Semi ќе биде првиот електричен камион од ваков вид, при што производството на камионот беше поврзано со закаснувања, но изворите на Electrek се надеваат дека работите скоро можат да започнат.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO