10 Ново Годишни Прашања за Зоран Заев и Стево Пендаровски и не само нив туку и на секоја следна гарнитура,ако не се расчисти –

1.СХС била од 1918 до 1941 окупатор или НЕ

2.Ванчо Михајлов кој не учестувал во Втората Светска на ова тло -Во 1945/6 во Истанбул, постигнал ли договор со УДБА и (Поповиќ, Џилас) или НЕ

3.Колку наши фукнционери го посетиле во Рим и што има за тоа да кажат Италијанските тајни служби кои го следеле-Видете архивите на Италијанските тајни служби. Ќе ги видите и отворите или НЕ

4.Дали Темпо неколку пати во Софија во 1945/6 и 1947 бил присутен на разговорите со Софија за честење (елиминирање на Македонскиот елемент-Независна Држава) Да или НЕ

5.Дали Темпо и Лазо во Скопје, Старата Касарна во Капиштец,правеле неколку пати тајни средби со Лев Главинчев околу елиминација на Македонскиот елемент-Независна Држава)

6.До 1943 не постои КПМ и се до реорганизацијата и доаѓањето на Темпо во Македонија.

Дали сите акции до 1943 се од НЕКОГО ДРУГ но не и од КПМ (заради што немала никакви ефективи да ги прави)

Чисто онака кои тоа го организирал и по чии налог .

7.Дали Обвинителот (феноменот) Лазар Мојсов ќе има нашата историја храброст да го објасни и дали ќе има по длабока анализа на обвинителните акти од 1945 /1947

8.Дали 1270 обвинети за ВанчоМихајловизам (види точка 2 и 3) ќе им се извиниме и рехабилитираме.

9.Дали Македонија ќе бара од архивите на Сојузна Удба од Белград да достават дополнителни информации за периодот од 1945 до 1991 и зошто во изминатите години од 1999 не се побарани на писмено и јавно на увид.

10.Дали историјата од 1918 до 1941 ќе ја ставиме повторно на разгледувње- Таа кај нас Но и таа во Бугарија и таа во Грција и тоа без идеолошки и федерален  поглед на работите овој пат.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO