Во интервју за ʺСлободна Зона со Георги Коритаровʺ на ТВ Европа, доц, Наум Кајчев-потпретседател на заедничката историска комисија од бугарска страна, коментира за евентуалните политички влијанија врз нејзината работа, различните пристапи при изнаоѓањето на решенија за спорните историски прашања со нивните колеги од македонска страна и за други аспекти пред претстојната средба на 3 и 4 декември која ќе се спроведе онлајн.

Целото интервју со доц. Наум Кајчев за ТВ Европа може да го проследите на видеото.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO