Фото: Роjтерс

Британскиот актер Хју Грант раскажа за својата борба со коронавирусот, со кој тоj се сретнал уште на почетокот на пандемијата, во февруари. Грант и неговата сопруга Ана Еберстејн биле заразени.

Грант рече, дека првиот симптом што го почувствувал, било нагло и прекумерното потење. Наскоро потоа, се чувствувал како да има очи преголеми три броја. Подоцна почнал да диши тешко.

Го изгубил и сетилото за мирис, а паниката почнала да го фаќа кога сфатил дека ништо не може да намириса: „Го мирисав буквално секој цвет, ѕиркав во корпата за отпадоци. Сакав да го помирисам секој туѓинец што ќе помине покрај мене. Кога тој ден се вратив дома, го испрскав парфемот на сопругата на лицето и не почувствував ништо“, опиша уште Хју Грант.

Сите што сакаат да ја потпомогнат дејноста на новинарскиот сајт ТАТКОВИНА како и отпочнувањето на заедничко онлајн предавање меѓу РС Македонија и Бугарија со тројца докажани новинари од двете држави може да го направат на платформата ХЕЛПКАРМА со кликнување овде
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO