Фото: Роjтерс

Директорот на Националниот институт за алергии и заразни болести на САД, д-р Ентони Фаучи, кажа на специјална средба организирана од Yahoo Finance дека кандидатите за вакцина против Ковид-19, кои се разработуваат во моментов, се фокусирани на спречување на симптомите на вирусот. наместо целосно да го блокираат.

Експертот за инфективни болести објасни дека основната крајна точка е да се спречи зголемувањето на клинички случаи на заразата со елиминирање на појавените симптоматски случаи.

ʺАко луѓето се заразат, спречете им да се разболат и ако им спречите да се разболат, на крајот ќе спречите да ја поминат тешко болестта“, одбележа Фаучи.

Сите што сакаат да ја потпомогнат дејноста на новинарскиот сајт ТАТКОВИНА како и отпочнувањето на заедничко онлајн предавање меѓу РС Македонија и Бугарија со тројца докажани новинари од двете држави може да го направат на платформата ХЕЛПКАРМА со кликнување овде
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO